’t is van dat. Ik ben goed gezind. De kip of het ei, maar nu het zover is trakteert het universum mij op het ene kadootje na het andere. En ja, we hebben het over een gewone werkdag. Ik lig niet op mijn gat te slurpen aan een cocktail uit een versierde ananas en ik ben niet publiekelijk via instagram een bucketlist type wereldreis, bungeejumpen, leren drummen en een lingerielijn uitbrengen aan’t afvinken. Neenee ik zit gewoon op kantoor. Aan een bureau.

Een magische happiness dag

Toegegeven, het begon lui in bed. Mijn iPhone had vannacht met een auto-update vrolijkweg de wekker afgezet maar op een magische happiness dag is dat geen probleem. Vogeltje nummer 1 floot de droom weg en vogeltje nummer 2 nam de snoozefunctie over, properkes om 7:10. Evangelie van het natuurlijk wakker worden, u heeft er een apostel bij. Een week detoxen op groen-transparante sapjes is er niks bij.

Nieuwe krabpaal

Was ik vergeten de vuilzak buiten te zetten maar draaide de vuilkar net de straat in toen ik op de oprit stond. Dus dan loop je “waaaa” klapwiekend naar achter (die vogeltjes van vanochtend zien we nooit meer terug) en geraak je zowaar net op tijd terug vooraan. Geslaagd voor de piepjestest. Weet je hoe je vroeger in de turnles tussen twee punten moest heen en weer lopen binnen de piep-tijd? Awel dat, maar dan met een vuilzak. En zonder smossen op uzelf (want levenswijsheid: bevat uw vuilzak een mosselschaal, dan heeft de buurt een nieuwe krabpaal).

Jackpot

En dan. Op weg naar het werk voorbije een cafĂ© wandelen dat nog vollen tuub aan het feesten is en net op het moment dat je passeert spelen ze een nummer uit je playlist Fak Hier Word Ik Goed Gezind Van. Ik was al blij geweest met een personal hit uit de playlist Momenteel Sta Ik Hier Zot Van of Tof Voor Op Een Terraske maar vanochtend had ik de jackpot. Ik denk dat ik straks maar eens een playlist aanmaak Muziek Waarop Ik Mattias Schoenaerts Altijd Tegen Het Lijf Loop, just to test my luck.

Restjesfestijn

Twee minuten later ben ik op het werk. Het is restjesfestijn op HOI, geheel conform ons #nowaste streefdoel. Er staat broodpudding, gemaakt van de bokes-overschot. Vind ik toch wel driekoningentaartgewijs de noot zeker! Dat de bakster er een halve doos studentenhaver in gedraaid heeft om zoveel mogelijk kindjes blij te maken, ontkent mijn bewustzijn vandaag ten voordele van de kosmische toevalligheden-kick.

Het is hier vandaag ook gewoon gezellig druk. Er is een workshop Hack Your Growth van Trigger, het For Good team is binnen, Punt is bijna voltallig, Monkeyshot telt ondanks de vakantie best wel wat koppen, de jongste Smidesign telg komt eventjes piepen (“papaaa!”) en we hebben Legioen op bezoek. Gezellig geroezemoes, alle ramen open, gehuppel door de gangen en gemoedelijke “hierse da’s lang geleden”-s.

En ze hadden regen voorspeld maar ’t is keidroog en warm.

Ladies and gents. Geluk zit in een klein hoekske.

Meer lezen? Lees onze ervaringen, verwonderingen en ontdekkingen op www.hoi.be/blog.

Back to overview