Het is vandaag internatinoale co-working day. Feest in HOI, want ook onder dit ballonnendak wordt nogal wat afgecoworkt.

Coworking vs Cocreation

Maar puntjes op de i: House of innovation is veel meer dan een coworking space. Wij zijn vooral fan van cocreation. Wij staan met de armen gekruist smilend langs de zijlijn te knikken als wij onze HOIbewoners onderling zien samenwerken, over de grenzen van hun bedrijf en expertise heen (af en toe zijn onze armen eerder zigzag geplooid à la Walk Like An Egyptiaaaan, maar dat doet niet terzake).

Cocreation combineert diepte van expertise met breedheid in publiek. Die breedheid in publiek vinden wij een sterkte, maar -en da’s een belangrijke- de vlieger gaat alleen op als dat brede publiek zich individueel bevestigd voelt in zijn sterkte. Daarom zijn wij minstens evenveel bezig met het ontplooiien en faciliteren van iedereen hier in huis als met het mogelijk maken van coworking.

Het is een onnozel voorbeeld, maar wel een essentieel: we hebben net verbouwd om meer tegemoet te komen aan onze noden. De kern van House of Innovation (het huis bedoel ik dan) is een grote lange loft. Iedereen zit samen, te midden van ballonnen, kleur, versiering, lampjes, opblaasdieren, planten, muziek en speelgoed. Awesome when in sponge-mode. Maar we hebben ook prikkelarme ruimtes, waar er buiten een tafel en een stoel geen afleiding is. Great when feeling introverted. Er zijn war rooms voor grootse business breakthrough plannen. En speciaal voor de rug die anno 2016 nog lang mee moet: stabureaus en ergonomische stoelen.

Position switch

Ikzelf heb niet de grootste aandachtsboog ooit #fact. Daarom zwerf ik van ’s ochtends tot ’s avonds doorheen het huis. Ik begin braaf aan mijn bureautje, zet mij een uurtje in de keuken, fladder naar de zetel met laptop op schoot, dan een uur op de knietjes aan de salontafel, tokkel tokkel rechtstaand aan de bar, hop buiten in de strandstoel met zonnebril en blote voeten… Na iedere position switch kan ik weer een uurtje onderduiken in een oceaan van concentratie. En zo heeft iedereen hier zijn werkrituelen. De 15:30 fruitbreak van Dirk. Het vrijdags pintje van Jonas. Oh de douchecabine is ook een leuke indoor nieuwigheid. Marjolein komt in de zomer bijvoorbeeld met de fiets naar het werk van 30km ver. Mathys gaat al eens graag lopen onder de middag. Douchen, opdrogen op terras en verder HOI’en.

Het leven is kort. (Co)werk ergens plezant.

Happy co-working day!

Meer lezen? Lees onze ervaringen, verwonderingen en ontdekkingen op www.hoi.be/blog.

Back to overview

Related posts