Het was 13 juli, de zon kondigde aan dat ze 2 weken haar best ging doen, in de living werden er Komrads gepast en op het terras was de bloemenbak zonet onbevlekt ontvangen. Er hing een interessante vibe, quoi. Dus (gevolgtrekking niet geheel accuraat, maar for the sake of the story: dus) zeven goedgemutste HOIbewoners dachten “Laat ons stiften, een flipchart en een fles schuimwijn bovenhalen en de wereld verbeteren: wat met onze voedseloverschotten?”.

Vier uur en een voedseloverschotten-brainstorm later had HOI plannen. Familie fruitvliegjes in de compostbak, het spijt ons, maar de tijden van verlepte broodjes wegsmijten zijn voorbij.

Kijk het zit zo: gemiddelde lunchmeetings hebben gemiddeld veel te veel overschot en laat gemiddeld nu een woord zijn dat ons gemiddeld 15 minuten op de WC-pot jaagt. Minder broodjes bestellen is een te gemakkelijke oplossing voor het probleem (dat, even serieus, genuanceerder en grootschaliger is dan ik het hier beschrijf). En HOI zou HOI niet zijn als er niets uit de bus kwam met kernwoorden als “verrassing”, “app”, “doggy” en “dirty”.

Buckle up:

Dat was 13 juli.

Todo’s afwerken komt bij mij iets minder spontaan dan de wereld verbeteren dus het heeft 308 uur langer geduurd om de meeting minutes te schrijven dan om te brainstormen. Maar vandaag was het zover en mag iedereen weten dat we dirty doggy app verrassingen in petto hebben. De oranje bloemvormige todo POST-IT mag van mijn scherm en ik heb er uit pure euforie HOI’s eerste blogpost bovenop gevlamd. Rest mij nog (pun intended) om geheel officieel te typen:

Hoi wereld! (Bye bye voedseloverschotten.)

Meer lezen? Lees onze ervaringen, verwonderingen en ontdekkingen op www.hoi.be/blog.

Back to overview