Wat?

HOI moedigt innovatie aan in de brede zin van het woord. Innoveren betekent vernieuwen en verbeteren. Hoe commercieel dat woord ook mag ruiken, achter elke economie en maatschappij zitten mensen. Als je innovatie wil masseren, moet je mensen inspireren. En dat komt veel meer ten goede dan enkel de commerciële geurtjes in deze wereld.

Met een reeks tentoonstellingen verwelkomt HOI kunstenaars die verrassen en verwarren, die je afwisselend onderdompelen in herkenning en vervreemding. Met kunst trekt HOI de kaart van esthetiek en chaos. Omdat ratio en structuur maar een deel van het verhaal is.

Op onze 9de expo verwelkomen we Pieter Heytens, analoog printmaker – en tevens UX designer bij Monkeyshot – in onze Living Room.

Voor wie?

De expo is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens onze werkuren (maandag tem vrijdag tussen 8u30 en 17u).

Spring gerust binnen maar laat best even op voorhand weten dat je komt, zodat we kunnen dubbel checken dat er zeker geen evenement plaatsvindt in House of Innovation. Dat kan via een mailtje naar hello@hoi.be of door ons een belletje te geven op 03 206 85 20.

Welkom!

Op het programma

– Vrijdag 15 maart 2019 – 17u-20u: openingsavond met een afterwork-vernissage – het eerste drankje is van ons!
– 18 maart – 26 april: de expo is vrij toegankelijk van maandag tem vrijdag tussen 8u30 en 17u00

Door wie?

Pieter Heytens °1982

De duistere kanten van de mens – zoals hypocrisie, hebzucht, wraak en waanzin – en de absurde situaties waartoe deze eigenschappen kunnen leiden, hebben Pieter Heytens altijd gefascineerd. Deze thema’s lopen dan ook als rode draad doorheen zijn grafisch werk.

Puur visueel haalt Pieter voornamelijk inspiratie uit de bombastische stijl en de uitvergrote emoties die typerend zijn voor de horrorfilms van Hammer Film Productions uit de jaren ’50 en ’60. Filmshots uit dat soort films zijn dan ook vaak een startpunt voor schetsen en potloodtekeningen.

Op het vlak van technieken combineert hij in zijn werk de klare lijn die typerend is voor stripverhalen met verschillende vrije etstechnieken, zoals spitbites, mezzotinten en aquatinten. Dit resulteert in krachtige, contrastrijke zwart-witbeelden, vaak met een sterk verhalend karakter.

Inschrijven

De expo is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens onze werkuren (maandag tem vrijdag tussen 8u30 en 17u). Spring gerust binnen maar laat best even op voorhand weten dat je komt, zodat we kunnen dubbel checken dat er zeker geen evenement plaatsvindt in House of Innovation. Dat kan via een mailtje naar hello@hoi.be of door ons een belletje te geven op 03 206 85 20.

Over HOI

House of Innovation organiseert workshop, opleidingen, meetups en expert talks op regelmatige basis.
Veel van onze trainingen en workshops behoren tot de KMO-portefeuille, waarbij wij een erkende service provider zijn op het gebied van training. Door jaarlijkse subsidies kun jij korting krijgen door gebruik te maken van de KMO-portefeuille.
Naast onze trainingen bieden we kantoorruimte aan voor groeiende ondernemingen.

Let's have a coffee